REFERANSER  / bedrifter / terapi

TERAPI:

Oddbjørn:

Siw har vært en god støttespiller og samtale-partner under min tid hvor jeg trengte terapi i forbindelse med utbrenthet. Med sin klare og tydelige dialog samt en praktisk tilnærming så

har dette passet godt for meg. Gjennom sam-

taler har dette gitt meg en større bevisstgjøring

på hva jeg faktisk vil med meg selv og ikke minst

de situasjoner i arbeidslivet som jeg ikke ønsker

å være en del av. Etter avsluttet behandling har

jeg fortsatt å benytte Siw jevnlig til samtaler.
Mvh. Oddbjørn

Eva:

Jeg kom til Siw for noen år siden med angst. Jeg hadde problemer med å gå i butikken, kjøre bil i lengre strekninger, kjøre bil i kø, være i store forsamlinger, være alene hjemme, trene, fly og kollektiv trafikk generelt. Jeg kom i kontakt med Siw igjennom anbefaling av lege. Jeg opplever Siw som en person med mye positiv energi og

utstråling. Hun har en måte å løfte meg opp i tunge stunder som fungerer fantastisk på meg. Jeg har alltid mye mer energi og livet ser lysere ut når jeg er ferdig med min time. Jeg har vært mange år hos Siw nå, og terapi med henne har holdt meg borte fra medisiner tilknyttet mine problemer. De siste årene har jeg aldri tatt beroligende i ubehagelige situasjoner. Før jeg begynte med terapi tok jeg 2-3 halve Vival i uken. Nå er det Siw som er mitt beroligende middel. Terapien har lært meg å kommunisere bedre med mennesker og få fram det positive i min person som jeg kan føre videre til de som er rundt meg. Den har hjulpet meg til å bli ett menneske jeg liker bedre og er stoltere av å være. Takler problemer på en mye roligere måte. Eva :)

Reidun:

Hvorfor jeg oppsøkte deg/gestaltterapi:

Jeg følte jeg hadde mistet meg selv etter 21 års ekteskap, hvor jeg var blitt sett på som ”passe naiv”, og etter 10 års forhold, hvor jeg ikke brydde meg om at den annen part tok styringa (syntes det var en lettelse). Men det ble slik at jeg trodde jeg ikke kunne noen ting etter en tid. Jeg hadde null selvfølelse og selvtillit. Turte ikke si min mening i forsamlinger, diskutere noe jeg ikke var bombesikker på var rett. NÅR jeg sa noe, ble det bare neglisjert/forkastet (andre smilte og hevet øyenbrynene). Klarte ikke ta valg – ”ja takk, begge deler”. Etter en hjerneblødning som gikk ut over det kognitive systemet, ble jeg satt enda lenger tilbake når det gjaldt selvfølelse.

Jeg fikset svært lite i hverdagen, var treg i alt jeg gjorde

– sorgprosess fordi jeg plutselig var blitt en annen person (annen personlighet rett og slett). Alt ”gikk i stykker” rundt meg (vennskap, osv.)

 
Hvordan jeg oppfattet/oppfatter Siw som terapeut:

Kreativ, oppfatter raskt hvor ”skoen trykker” og finner oppgaver som passer til å løse/komme videre i pro-sessen. Siw er svært empatisk – kan få tårer i øynene sammen med meg. Jeg føler hun har forståelse for mine vanskeligheter, bl. a. innen familien.

     Hun har mange ”springbrett” som kan brukes i de forskjellige problemstillingene bl. a. en ”stol-lek”, vi har skrevet og tegnet, brukt symbolikk, laget biografi, pro-

voseringslek og historier. I tillegg til samtaler, undringer og spørsmål.

     Jeg kan ha følelsen av at vi bare samtaler en time, men hun kan komme med ETT ord eller EN setning som får øynene mine opp for løsninger osv., som passer akkurat til det jeg står i for tiden.

     Jeg har følelsen av at hun fornyer seg hele tiden, lærer mer ved å ta ekstra kurs osv., og også er familie/venner hun finner nyttige å ”øve seg på”.

     Selv om jeg kunne ha vært hennes mor, har hun myndighet som gjør at jeg tydelig føler hvem som ”styrer” timen på en konstruktiv måte.

(Aksept, empati, fleksibilitet, kreativitet, pålitelighet, respekt, skjelneevne, vennlighet, åpenhet – er noen av

de ordene som kan dekke hva jeg tenker om Siw).

 
Hvordan terapien har hjulpet meg:

Jeg har fått både selvfølelse og selvtillit (tør å være HELT meg selv – passe ”sprø” til tider).

• Er blitt bedre til å foreta ta valg, raskere. Har fått bedre   og jevnere humør – gladere/tryggere/harmonisk.

• Tør å ha egne meninger og hevde dem, selv om ingen andre er enige

• Syns det er morsomt og spennende å holde qigongkurs (før var jeg redd jeg ikke fant de rette ordene for å for-klare – kom til å dumme meg ut).

• Nå ler jeg mest av det selv, om det skjer.

• Jeg finner hver time spennende (selv etter MANGE år!), for Siw står aldri fast, og er en utrolig god lytter. Jeg tør

å utlevere meg selv 100% på godt og ”mindre godt”.

Anonym:

Hei Siw!

Tenkte jeg bare skulle sende en mail til deg og fortelle at jeg har det så bra om dagen. :-)

 

Tenk at jeg som var så redd for å være alene, har ingen problemer med det nå! Jeg har fått meg ny kjæreste og er veldig lykkelig. Det har jo vært veldig tøft å gå gjen-nom en skilsmisse, og fortsatt er det tøft til tider. Men

er så utrolig befriende å ikke ha bekymringer hengende over meg. Vil bare takke for all hjelp. Å gå hos deg var den beste investeringen jeg noen gang har gjort!

SIW RYLANDER • gestaltterapeut • veileder / websider • blogg

Industrigata 46 C, 0357 Oslo

Webmaster / foto / design: Sissidesign.no